the railway killers

Sitter och tittar på Killer Couples på kanal 8. Det handlar om ett par killar som brukade singla slant om vem som fick börja våldta deras offer för att sedan brutalt slå ihjäl offret. Alison Day, 19, var den första kvinnan som mördades av paret Duffy/Mulcahy (The Railwaykillers).

Det här får mig att börja undra.
Spelar vikt verkligen någon roll? Är det värt att hetsa upp sig för?
Betyg? Nagellack? Fotbollsresultat?

Vi spiller våran tid.

Grannar och bekanta berättar hur Duffy och Mulcahy betedde sig bland människor.
Duffy var tillbakadragen och svarade knappt på tilltal. Ryktesvägen fick grannar höra att han misshandlat och våldtagit sin fru osv.
Mulcahy däremot, var omtyckt och älskad av alla bekanta. Hans vänner tror fortfarande inte på det faktum att han är en våldtäktsman och en mördare. Han var social, trevlig och vänlig mot alla i sin närhet. Dock har psykologiska undersökningar visat att Mulcahy var den drivande kraften bakom mördarparet. Det var han som var mest aggressiv och ville ta offrens liv. Detta gjorde han genom att manipulera Duffy. Duffy var endast (?!) sexualförbrytare och hans nöje fanns i att våldta offren, inte att döda dem. För att få Duffy att gå med på att mörda, "råkade" Mulcahy försäga sig under en våldtäckt - han ropade Duffys namn. Han fick Duffy att inse att offret, Alison Day, skulle kunna identifiera dem och de var alltså tvugna att mörda henne.

Men morden fortsatte. Maartje Tamboezer, 15, och Anne Locke, 29 var nästa offer för mördarna.
Duffy fortsatte även att våldta på egen hand. Han lämnade bevis efter sig och man kunde snart gripa honom.
Det dröjde ett tag innan även Mulcahy greps.

Men det sjuka är att man aldrig vet. Hur ser en våldtäktsman ut? Hur ser en mördare ut? Man går aldrig säker.

Som jag sa; det dröljde ett tag innan Malcahy blev fängslad. Närmare bestämt 10 år! Det som fick Mulcahy gripen var främst DNA-teknologins snabba utveckling men också att Duffy börjat få mardrömmar i fängelset. Han tilldelades en psykolog och bekände att han haft en medhjälpare. Dock hade det blivit svårt att åtala Malcahy eftersom han aldrig tidigare varit i klammeri med rättvisan och levde ett återhållsamt liv med fru och fyra barn.

Fyra barn?! Fru?!
Jag antar att man aldrig känner en människa på riktigt. Man kan aldrig lita fullständigt på någon annan.

"Mulcahy was convicted of three murders and seven rapes and handed 3 life sentences, with a 30-year recommendation."

"Duffy was convicted of 17 more rapes and received a further 12 years. Neither man is expected to ever be released from prison alive. Police suspect them of countless other sex attacks, some dating back to the mid-1970s, while Mulcahy is also suspected of attacks which took place after Duffy was jailed."


Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/John_Duffy_and_David_Mulcahy

Kommentarer
Postat av: Your servant Mr. P

Fy usch :o

2010-01-24 @ 18:27:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0